Monday, November 10, 2014

Nasıl Kurumsallaşıyoruz?

Merhaba,

EDS sistemini bir yazılımdan çok kurumsallaşma aracı olarak algılanması bizim için önemli. Patronlara şu soruyu soruyoruz. "Siz sürekli işinizin başında oturmak mı istiyorsunuz? Yoksa genellikle en iyi yaptığınız iş olan < firmanızı pazarlamak > konusunda firmanızın dışında mesai harcamalısınız."

İş sahipleri sezgisel olarak işletmeye saplanıp kalmamaları gerektiğini bilirler ama sürekli olarak işletmede "yangın söndürmek" zorunda oldukları için bunu gerçekleştirmekte zorlanırlar. EDS bu noktada onlara müthiş bir seçenek sunar.

Siz 24 saat personeli birebir takip etmek yerine, EDS bu işi siz firmada olmadan da yapmanızı sağlar. Artık kokpit raporları sayesinde firmanıza özel performans metriklerini anında görmek şansına sahipsiniz.


Kokpit özelliği tamamen size özel tasarlanabildiği için kendinizi rahat hissedersiniz. Kurulum sırasında Enfotek ekibi size aklınıza gelen her türlü yönetim sorusuna karşılık etkileşimli kokpitler hazırlayabilir.

* En karlı / zararlı olduğum müşteri?
* En karlı / zararlı olduğum ürün grubu?
* En çok zarar ettiğim prosesler?
* Fiyat maliyeti ile gerçekleşen arasında en çok sapma hangi birimlerde olmaktadır?
* Personel iş yükü nasıl dağılıyor (müşteri temsilcileri, planlamacılar, vb)
* Numune hazırlık maliyetleri ile gerçek sipariş karlılıkları arasında oran nedir?
* Tedarikçilerin teslim tarihlerine göre başarı sıralaması
* Tedarikçilerin ürün kalitelerine göre başarı sıralaması.
...
Liste bu şekilde uzayıp gider. Aklınıza gelebilecek her tür soru kapsamı EDS veritabanında bir karşılığı vardır. Veri girmek maliyetli iştir. Ancak geri ödemesi saniyeler içinde olabilir.

Eğer veritabanı sql raporlama bilgisi olan bir personeliniz varsa, kolaylıkla kokpit eğitimi alabilir ve sınırsız sayıda kokpit grafiği oluşturabilir.

Firmanızın kurumsallaşması, her seviyede öz denetimin sağlanması ile yöneticilerin sürece hakim olmaları ile mümkündür. Gerçekte onların ihtiyacı olan şey hedeflerdir.

Evet iş sahiplerinin gerçekte en temel görevleri işletmelerine gösterecekleri hedefler ve yol haritalarını oluşturmaktır. Eğer eliniz altında EDS varsa bu kolay, çünkü nerede olduğunuzu ve buraya nasıl geldiğinizi biliyorsunuz. Bu noktadan sonra bir girişimci olarak geminin rotasını, dalgalı sularda ustalıkla yönetebilirsiniz.

EDS Kokpit, kurumsallaşmanın anahtarı gibi görünüyor.

Saygılarımla

No comments: